Лукчета със стафиди в стил Монако
Средно | Порции 6-8
| Видяна: 3522
Перлен лук с бяло вино и доматен сос.
Необходими продукти:
- 3 – 4 дузини перлен лук, обелен
- 1½ ч сухо бяло вино
- 1 с.л. оцет
- 1 ч.л. сол
- пипер
- 3 резена лимон
- 2 с.л. доматено пюре
- 1¼ ч едри стафиди
- ¼ ч бели стафиди
Начин на приготвяне:
1. Сложете в тенджерка лукчетата, виното, оцета, солта, пипера и резените лимон.
2. Оставете да къкри до омекване на лука, но не прекалено - в средата трябва да остане хрупкав.
3. Прибавете доматеното пюре и стафидите и варете няколко минути.
4. Прехвърлете лука в чиния.
5. Оставете соса със стафидите на котлона да се сгъсти докато почти не остане течност.
6. Полейте лука и оставете да се охлади.
7. Поднесете с ордьоври или студено месо.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ