Ломи ломи - хавайска рибена салата
Рибена салата с авокадо и домати по хавайски.
Необходими продукти:
- 300 г пушено филе от риба (риба тон, сьомга, риба треска)
- 3-4 домата
- 1 глава червен лук
- 2 плода авокадо
- 1/2 краставица
- 1 с.л. лимонов сок
- морска сол и черен пипер
- 3 с.л. зехтин
Начин на птиготвяне:
1. Доматите обелете и нарежете на парчета. Ако сърцевината им е прекалено мека, изгребете течността от нея. Големината на парчето трябва да е колкото средна хапка.
2. Обелете и почистете авокадото. Нарежете на малки кубчета и добавете към доматите.
3. Обелената и измита краставица нарежете на парчета колкото авокадото. Прибавете в ястието.
4. Лука наситнете и изсипете при останалите продукти.
5. Рибното филе нарежете на малки хапчици, добавете в салатата и овкусете с едра сол и черен пипер.
6. Разбъркайте, залейте с лимоновия сок, разбъркайте пак, след това добавете зехтина и разбъркайте финално.
7. По традиция ястието се поднася в кори от банан и може да бъде поръсено с листенца пресен кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ