Лингуини с рачешко и сос песто
Лесно | Порции 1
| Видяна: 2792
Паста със сос и морски дарове.
Необходими продукти:
За спаначено песто:
(за около 2,5 ч)
- 450 г листа спанак
- 3 скилидки чесън
- 1/2 ч.ч. пармезан
- 1/4 ч.ч. орехи (най-добре изпечени)
- 1/2 ч.ч. хубав зехтин
- 1 филе аншоа
- пресен лимонов сок
- сол
- прясно натрошен черен пипер
*Може да използвате блендер. Излишното песто може да се съхранява.
За пастата с рачешко и сос песто:
(за 1 порция)
- 2-3 с.л. сварено рачешко месо
- 1/2 пресен домат, нарязан на кубчета
- 1 с.л. сос песто
- 1 с.л. зехтин
- щипка едро смлян червен пипер
- пармезан, на вкус
- лингуини паста
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте сварените лингуини (или нарязана паста по избор) в сос песто.
2. Прибавете свареното рачешко месо.
3. Сложете в чиния и поръсете с зехтин.
4. Прибавете нарязания домат отгоре, както и едро смлян червен пипер (на вкус) и прясно смлян черен пипер.
Най-важните съставки
аншоа, домат, зехтин, лимонов сок, лингуини, орехи, пармезан, песто, рачешко месо, сол и пипер, спанак, червен пипер, чесън
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ