Лимонови хапки с маслено тесто
Цитрусов сладкиш с лимонов аромат.
В мисията da_sgotvim_s_milena си поставяме за цел да направим домашни бонбони, но прибързаността показва, че вместо тях от рецептата се получават апетитни цитрусови хапки на три пласта, които едновременно киселят от голямото количество лимонови кори и сок, добавени в тях и сладнят от бялата и пудра захар, които щедро се използват при приготвянето.
За първи пласт се прави маслено тесто с лимонови кори, което се разстила в тавичка и се запича за малко. През това време се приготвя крема от лимонов сок със захар, яйца и още корички. С него се залива изпеченото тесто и отново се пече. След изваждане от фурната сладкишът, който в този момент прилича на пай или тарт, се залива с разбити заедно лимонов сок и пудра захар, за да се образува стегната глазура. За нея обаче трябва да изчакате поне 2 часа да запече десерта. После от него можете да изрежете каквито харесвате формички и да поднесете. Ако не броите калориите, поръсете с още пудра захар преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ