Лимонови пасти с масло
Лесни сладки хапки с лимонов пълнеж.
Необходими продукти
За тестото за пастите:
- 125 г брашно
- 40 г пудра захар
- 120 г масло
- лимонова кора
За лимоновия крем:
- 4 яйца
- 250 г захар
- сокът на 4-5 лимона
- 60 г брашно
Начин на приготвяне:
1. В една купа смесете съставките за тестото: първо брашното, пудрата захар и лимоновата кора, след това добавете маслото, което трябва да бъде разтопено.
2. Изсипете сместа в квадратен съд за печене и я печете около 25-30 минути на 170°С.
3. Междувременно пригответе лимоновия крем, като разбиете яйцата със захарта и след това добавите лимоновия сок и брашното.
4. Намалете градусите на печката на 140°С и излейте лимоновия крем върху тестото. Печете около 40-45 минути на 140°С.
5. Когато тортата изстине, я нарежете на малки квадратни пасти и ги съхранявайте в хладилник, преди да ги сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ