Леща с пилешки гърди и пармезан
Лесно | Порции 6
| Видяна: 1726
Супа с леща, месо и зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 25.11.2015
Леща да свари и баба знае, но в тази рецепта се обръщаме повече към съвременната кухня, като обогатяваме традиционната леща чорба с ленти запечени на грил тиган пилешки гърди. За особено взискателните кулинари се предлага и добавка от настърган пармезан, който можете да замените с насъщния кашкавал в хладилника или съвсем да пропуснете. Веганите и хората на пости пък просто могат да си спестят добавките и да се насладят на старата неувяхваща традиция.
Най-важните съставки
вода, дафинов лист, домат, доматен сос, доматена салца, доматено пюре, зелена леща, зехтин, консерва белени домати, консерва домати, леща, лук, магданоз, моркови, настърган пармезан, пармезан, пилешки гърди, пилешко месо, пилешко филе, сол, сол и пипер, целина, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ