Лесно панирано пилешко филе с галета
Панирани пилешки хапки от гърди с подправки и коричка от галета.
Необходими продукти:
- 2 пилешки филета - между 500 и 600 г общо
- 1 яйце
- сол и пипер
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. терияки сос, ако имате
- 1 с.л. сладък червен пипер
- 120 г галета + 1 с.л. сладък червен пипер
- чесън на прах по желание
- 150 мл олио
- сос за поднасяне по желание - барбекю, кетчуп, майонезен, чеснов или друг
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на големи хапки - колкото двойна хапка. Не изтънявайте, за да остане сочно. Поръсете с червен и черен пипер и малко сол и обтрийте. Прехвърлете в купа.
2. Разбийте яйцето много добре и залейте с него пилешкото. Отгоре покапете терияки соса и сипете соевия сос. Разбъркайте месото и оставете настрана за 15-тина минути.
3. В чиния си смесете галетата с червения пипер и чесън на прах по желание. Олиото сипете в тиган и пуснете да се подгрява на умерен огън.
4. Взимайте филенце (с щипки е най-удобно, но може и с ръце), овалвайте в галетата и след това полагайте в тигана. Гответе двустранно по около 5-6 минути от страна. Трябва да хване апетитен златен загар без да има загорели петна.
5. Вадете върху салфетка или домакинска хартия, която да попие излишната мазнина. Ако имате решетка или скара, можете да редите там, за да се запази максимално хрупкавостта на коричката.
6. Изпържените пилешки хапки поднесете топли със сос по желание и пресни зеленчуци за гарнитура.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ