Лесни домашни шоколадови бонбони
Домашни бонбони с тъмен шоколад и ядки.
Лесна рецепта за бонбони от шоколад, които се приготвят за по-малко от половин час, предлага YouTube каналът Dazzle Spoon. Черен шоколад, масло и ядки са трите продукта, с които можете да си направите шоколадовите хапки, а съставките, с които допълнително можете да импровизирате, са толкова много, че да позволят да превърнете обикновения бонбон в най-изкусителното за сетивата ви удоволствие.
Шоколадът се разтапя задължително на водна баня. В него се добавя масло и щом се разтопи напълно, се разпределя в силиконови формички за бонбони. Отгоре се поръсва с желания от вас завършек на вида - ядка, десертна украса, едра сол. После влиза във фризера за 30 минути, или ако имате повечко време - в хладилника за 3 часа.
Ако искате да надминете традицията в сладкарските си постижения, можете да добавите в разтопения шоколад някаква есенция - ром, цитрус или още ванилия. Можете да добавите 1/2 ч.л. инстантно кафе и така бонбоните ще заухаят различно. Част от ядките за украса можете да сложете на дъното на формичките. Ако желаете пък, залейте по парче маршмелоу с шоколада.
Украсата също позволява да развихрите въображението си. Портокалови кори, любимите детски шарени или желирани бонбони, ядки - от обикновения фъстък, през филиран бадем, лешник и дори макадамия. Поръската с кокосови стърготини придава свежест, а няколко малки парченца морска сол ще регулират сладостта. Преценете какво ви харесва най-много. А после вижте във видеото как точно се прави и поглезете себе си и близките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ