Лесни вегетариански сладки
Бързи домашни сладки за вегетарианци и вегани.
Необходими продукти:
- 125 г брашно
- 1/2 ч. л. сода за хляб
- 1/4 ч. л. сол
- 50 г захар
- 40 мл масло от рапица
- 40 мл оризово или соево мляко ароматизирано с ванилия
- 1 ч. л. прясно настъргана лимонова или портокалова кора
- 1 супена лъжица бадемово брашно
Начин на приготвяне:
1. Включете фурната на 180 °C. Покрийте тавата за печене с готварска хартия.
2. Смесете всички сухи съставки в купа. Разбъркайте. Направете „кладенче” в средата и излейте течните съставки. Разбъркайте с лъжица, за да ги размесите, след което замесете бързо с ръце меко тесто.
3. Поръсете работната повърхност с бадемово брашно и поставете тестото. Разточете тестото на кора с дебелина 1/2 см. Изрежете сладките в любимата си форма. Подредете ги върху приготвената тавичка за печене. Поръсете леко с пудра захар.
4. Печете около 10-12 минути.
Забележки:
1. Може да използвате тази рецепта и като основа за приготвяне на пай и други сладкиши.
2. Може да използвате всякакъв вид течни субстанции: ябълков или лимонов сок, диетична кока-кола, спрайт, 7up ... всичко, което пожелаете.
3. Към тестото може да добавите сушени сливи или кайсии, ... или нарязани ядки.
4. Може да използвате кокосово мляко и да поръсите работната повърхност с кокосови стърготини, ако искате да направите кокосови сладки.
5. Използвайте въображението си ...
6. Насладете се!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ