Лесна шоколадова торта без печене
Елементарна торта с основа от бисквити с масло и топинг от шоколад и сметана.
Необходими продукти:
- 280 г чаени бисквити
- 150 г масло
- 300 г тъмен шоколад
- 300 мл млечна готварска незаквасена сметана с висока масленост - 31% е идеална
- още 30 г масло
- какао за поръсване по желание - можете да използвате и друг вид декорация по избор
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите натрошете на фини трохи в чопър. Можете и по стария метод - в плик и с точилка. Важното е да станат на брашно, затова ако ползвате чопър, работете на няколко порции.
2. Прехвърлете бисквитеното брашно в купа, разтопете маслото и залейте с него. Разбъркайте до образуването на маслен прах.
3. Вземете форма за торти с падащо дъно с диаметър 18-20 см. Застелете дъното и стените с хартия за печене. Можете да използвате и ринг за сладкиши, ако разполагате с такива размери. Изсипете на дъното бисквитено-маслената смес и с равното дъно на стъклена чаша натискайте, за да се образува по-сплеснат блат и да се слепят трохите.
4. Подгрейте сметаната до кипване. През това време натрошете шоколада на парченца в купа. Можете да използвате шоколадови капки или кувертюр по желание, както и любимия си тъмен шоколад.
5. Залейте с врялата сметана натрошения шоколад и бъркайте докато се абсорбира напълно и се получи хомогенна смес. Пуснете в нея 30 г масло със стайна температура и мешайте докато се втечни и разтвори в крема.
6. С получения шоколадов крем залейте блата от бисквити и приберете сладкиша за 3-4 часа в хладилник.
7. Махнете ринга или формата за торти и извадете сладкиша. Поръсете с какао на прах през цедка или украсете по ваше желание.
Изочник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ