Регистрация

Лесна шоколадова торта без печене

Лесна шоколадова торта без печене
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 6345

Домашна шоколадова торта с основа от бисквити.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За основата:

  • 200 г тъмни чаени бисквити
  • 1 с.л. какао на прах
  • 50 г масло
  • 4 с.л. мляко

За крема:

  • 1 шоколад
  • 300 г крем сирене
  • 2 пакета ванилова захар
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 200 мл сметана
  • 1,5 с.л. желатин
  • 50 мл ликьор (най-добре шоколадов)

Начин на приготвяне:

1. Застелете тава с високи бордове и диаметър 19 см. по дъното, стените и малко над тях с хартиено фолио.

2. Бисквитите и какаото изсипете в блендер и направете на прах. Пресипете в купа.

3. Маслото разтопете на водна баня и с него залейте бисквитите. Замесете маслени трохи и леко ги разводнете с 3-4 с.л. мляко, за да се получи блат с консистенцията на твърд пластелин.

4. Пресипете във формичката, заравнете и приберете в хладилника.

5. Започваме с крема. Набъбнете желатина с 1-2 с.л. студена вода. Оставете го за 30 минути да се активира.

6. През това време в купа разбийте сметаната на пяна и я оставете.

7. В друга купа с миксера разбийте крем сиренето на крем.

8. Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня. Прибавете към него пудра захарта и бъркайте докато се разтоври.

9. Изсипете шоколада при крем сиренето, добавете ликьора и разбийте хубаво. Добавете сметаната и разбийте отново.

10. Подгрейте 40 мл вода, но не трябва да кипва, а просто да бъде вряла. Разтоврете в нея набъбналия желатин и след това го добавете при останалата част от крема.

11. Изсипете крема върху блата и заравнете. Приберете в хладилник за минимум 3 часа. По желание украсете с още шоколад.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта