Лесна салата от домати с хляб
Салата с домати, босилек, хлебни трохи и меден дресинг.
Бон Апети
Излъчен на 27.06.2017
Традиционната салата Капрезе служи за вдъхновение при направата на едно питателно предястие с домати, което има сладникаво кисел вкус, хрупкав нюанс от запечени хлебни трохи и свеж аромат на босилек, чесън и риган. Ястието хем засища и радва с разностранност на аромати и вкусове, хем е нискокалорично и подходящо за междинно прихапване или леко основно по време на диети.
Първо се правят хлебните трохи, които носят неустоимата хрупкавост на блюдото. За тях няколко филии хляб се завъртат в блендера докато станат на трошици, а после се смесват със сол, пипер, зехтин, наситне лук (по възможност шалот) и намачкан на паста чесън. След това се разпределят в тава, застлан с хартия за печене и влизат във фурната докато придобият златист цвят и изкусителна твърдина.
А докато те се пекат остава да нарежем доматите на кубчета и да ги разпределим в индивидуални чинии. После заливаме с лесен и бърз дресинг от мед, балсамов оцет и зехтин, поръсваме с вече готовите трохи и накъсани листенца пресен босилек. Готово е за сервиране!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ