Лесен ябълков пай със семола и масло
Ябълков сладкиш с грис, масло и ванилия.
Необходими продукти:
- 5 големи сладки ябълки
- 200 г захар
- 200 г брашно
- 200 г семола (семолина)
- 1 пакет ванилова захар
- 2 ч.л. бакпулвер
- 200 мл мляко
- 40 г масло
- пудра захар за поръска
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете кристалната захар с ваниловата, брашното, бакпулвера и семолината. Разбъркайте добре и с лъжица гребвайте от сместа и разделете по равно в 4 чаши.
2. Ябълките почистете и рендосайте на едро ренде.
3. Вземете форма за торти с падащо дъно и диаметър 20 см. или друга тава с високи бордове и същия диаметър. Застелете дъното и стените с хартия за печене и намажете с масло.
4. Вземете едната чаша сухи съставки и я изсипете във формата. След това разпределете върху нея пласт с 1/3 от рендосаните ябълки. Поръсете втората чаша, след това пак ябълки, пак сухи съставки, пак ябълки и на финала останалите сухи съставки. Стремете се продуктите в пластовете да са равномерни.
5. Подгрейте млякото до 70-80 градуса - да пари, но да не кипва. Разтопете в него маслото. Надупчете на 16 места с вилица сладкиша и залейте с млечните мокри съставки.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 50 минути.
7. След изваждане изчакайте да се охлади и извадете от формичката. Поръсете с пудра захар през цедка.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ