Лесен сладкиш с овесени ядки и мармалад
Хрупкав сладкиш с маслени трохи, орехи и пълнозърнесто брашно.
Бон Апети
Излъчен на 09.03.2017
Ето рецепта за десерт за хора, които не умеят да готвят. Тук няма къде да се сбърка, нито пък ако смените някой от продуктите ще стане грешка. Този сладкиш е подходящ и за хора, които нямат време за правене на сложни десерти, но с удоволствие биха си хапнали един различен домашен кекс. За него се смесват бяло и пълнозърнесто брашно, добавят се овесени ядки, захр, бакпулвер и разтопено масло и тестото за хрупкавата основа е готово - маслено и твърдо то прави десерта радост и за децата. Една част от него си запазваме за маслените трохи, а останалото се разстила в тавичка. Отгоре се намазва с мармалад от кайсии или друг мармалад, който харесвате и се поръсва със смес от начукани орехи с останалото тесто. Цялата тази работа отнема около 20 минути. Следва да оставим десерта да се пече за още 30-40 минути във фурната и всичко е готово. Можете да импровизирате с вида на брашната, големината на овесените ядки, плодовото сладко и ядките за топинга.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ