Лесен пай със свинско, картофи, домати и лук
Подобие на рататуй с месо или мусака на редове с цели парчета свинско месо.
Необходими продукти:
- 3 глави лук
- 3 домата
- 4 картофа
- 1 ч.л. сол
- вода
- 800 г свинско филе
- сол и пипер
- 150 г кашкавал
- 250 мл майонеза
- растителна мазнина
- дафинов лист
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, нарежете на шайби, посолете с 1 ч.л. сол, прехвърлете в купа и залейте с вода.
2. Лука нарежете на полумесеци, доматите на шайби.
3. Месото нарежете на филета, изтънете с гладък чук или точилка между два пласта найлон или два листа стреч фолио и обтрийте със сол и пипер.
4. Кашкавала рендосайте, смесете с майонезата и 50 мл вода и разбъркайте. По желание можете да опикантите с лют пипер.
5. Намажете дъното и стените на тава с растителна мазнина. Картофите отцедете от солената вода.
6. Започнете да редите ястието - първо пласт картофи, отгоре лук, после месото, няколко дафинови листа, после домати, картофи лук. При необходимост сложете още пласт месо и похлупете с още домати, лук и картофи. Най-отгоре разпределете майонезата с кашкавала. Заравнете колкото е възможно с обратното на мокра лъжица.
7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 40 минути. По желание след изваждане поръсете с пресен магданоз и още рендосан кашкавал.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ