Регистрация

Лека супа с пилешко и тиквички



Лека супа с пилешко и тиквички
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1456

Пилешка супа с целина, тестени мидички, моркови и тиквички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.06.2017

Супа от пилешки бутчета с паста и зеленчуци готвят Лора и Стоян като правят топлото предястие със силен бульон, за да може вкусът да радва с плътност и апетитен аромат. Пилешкото месо се сварява в компанията на лук, черен пипер и мащерка, която придава основното ухание на тази супа. Следва да се прецеди и задели бульона, а месото от бутчетата да се обезкости и накъса.

После в тенджерка със зехтин се запържват наситнени целина, чесън и моркови, а след като хванат коричка, се излива бульона и се готви още известно време. На следващ етап се добавя дребна паста по избор, а след нея тиквички и месото. Всичко се готви заедно, а после се сервира, щедро овкусено с още прясна мащерка. Ето как едно предястие, сервирано с филийка хляб се превръща в лек и питателен обяд.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта