Лека супа с пилешко и тиквички
Пилешка супа с целина, тестени мидички, моркови и тиквички.
Бон Апети
Излъчен на 08.06.2017
Супа от пилешки бутчета с паста и зеленчуци готвят Лора и Стоян като правят топлото предястие със силен бульон, за да може вкусът да радва с плътност и апетитен аромат. Пилешкото месо се сварява в компанията на лук, черен пипер и мащерка, която придава основното ухание на тази супа. Следва да се прецеди и задели бульона, а месото от бутчетата да се обезкости и накъса.
После в тенджерка със зехтин се запържват наситнени целина, чесън и моркови, а след като хванат коричка, се излива бульона и се готви още известно време. На следващ етап се добавя дребна паста по избор, а след нея тиквички и месото. Всичко се готви заедно, а после се сервира, щедро овкусено с още прясна мащерка. Ето как едно предястие, сервирано с филийка хляб се превръща в лек и питателен обяд.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ