Лазаня Полок със сушени домати и сметана
Бяла риба с много подправки наднича от вашата лазаня.
Необходими продукти:
- 250 г бяла риба
- 9 листа лазаня, приготвени според инструкциите
- 6 домата сорт Рома (дълги), нарязани
- 170-220 г сирене Рикота
- 170 г сушени домати
- 1 ч. л. пресен чесън, пресован
- 1 ч. ч. прясно мляко
- ½ ч. ч. пармезан
- 1 с. л. зехтин
- 2 люти чушки халапеньо, смляни
- 2 лют червен пипер, смлян
- 1 ч. ч. сирене моцарела
- 6-8 големи пресни листа босилек, нарязани ситно
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С.
2. Пригответе соса като първо нагреете тигана на средно силен огън.
3. Сипете в тигана зехтина, добавете босилека, чесъна и запържете за 1 минута.
4. Прибавете смлените лути чюшки и запържете за още 1 минута.
5. Добавете прясното мляко, бялата риба и сушените домати. Разбъркайте и намалете котлона на слабо. Гответе около 10 минути, докато чушките поемат от влагата и рибата е готова.
6. Извадете рибата, накъсайте я на малки парченца и я отделете настрана.
7. Прехвърлете сместа в блендер или кухненски робот и я пасирайте до получаването на гладък сос.
8. В дълбок съд, намазан с мазнина, наредете следните слоеве:
нарязани домати
3 листа лазаня
Рикота и пармезан
още 3 листа лазаня
соса със сушените домати и наситнената бяла риба
3 листа лазаня
моцарела
9. Запечете за 20 минути и сервирайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ