Кюфтета от хайвер за мезе
Пържени хапки от хайвер на сладководна риба.
Необходими продукти:
- 500 г хайвер (шаран или друга сладководна риба)
- 5-6 с.л. бяло брашно
- 1-2 яйца
- сол и пипер на вкус
- лют пипер или чили на прах по желание
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Посолете хайвера (но без да прекалявате със солта) и приберете в хладилника за поне час.
2. Разбийте хайвера с блендер на ниска скорост за малко време.
3. Добавете яйцата, още малко сол и пипер на вкус. Можете да подлютите по желание с лют пипер или чили на прах. С блендера бъркайте още.
4. Добавете брашното и размесете с лъжица или шпатула. Тестото трябва да се получи гъсто. Ако е прекалено течно, сложете още брашно.
5. Сгорещете растителна мазнина на тиган. Не е нужно да пържите на маслена баня, затова не прекалявайте с количеството.
6. Изсипвайте с лъжица кюфтенцата и ги пържете от двете страни до позлатяване на коричката.
7. Извадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Вече имате страхотно мезенце - наздраве!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ