Кюфтета от риба с лук и сланина
Пържени рибни кюфтета с хляб и подправки.
Необходими продукти:
- 1 кг рибно филе от вид по избор
- 2 филии хляб
- 1 ч.ч. мляко
- 150 г сланина
- 2 глави лук
- 2 яйца
- връзка пресен магданоз
- 1 с.л. доматено пюре
- сол и пипер
- 100 г брашно
- олио за пърженето
Начин на приготвяне:
1. Накиснете хляба в млякото.
2. Смелете рибата и сланината в месомелачка или чопър. Наситнете лука и магданоза.
3. Смесете получената кайма с лука, магданоза, яйцата, сол и пипер. Добавете отцедения от млякото хляб и доматеното пюре. Замесете каймата.
4. Сипете си част от брашното в паничка. Сгорещте олио в тиган и си застелете чиния за вадене с домакинска хартия.
5. С мокри ръце оформяйте сплеснати кюфтета от каймата и пържете двустранно до златисто в сгорещената мазнина. Вадете в чинията.
По желание поднесете със салата от пресни зеленчуци и млечно-чеснов сос за топкане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ