Кюфтета от броколи с киноа и бекон
Пържени кюфтета от киноа с месо и зеленчуци.
Различни кюфтета на тиган с кубчета запечен бекон, семенца киноа, сварени на пара броколи, кашкавал и много екстри показва кулинарният канал Хапка, като ни предлага да се насладим на месно-зеленчуковите топчета с хрупкава коричка, подходящи както за основно ястие, така и за красив ордьовър или достойно мезе за студена бира и качествено вино.
За начало трябва да си направим заготовките като сварим киноата според указанията на опаковката, а броколите сготвим на пара. Докато продуктите преминават термичната обработка, имаме време да си наситним пресния лук и да рендосаме кашкавала. Остава да нарежем бекона на кубчета и да го запечем на сух тиган за няколко минути. Така става изключително ароматен и с приятен интензивен вкус. Следва в купа да обединим продуктите, като добавим и галета, зехтин, яйца, сол и пипер. После замесваме тесто.
На финала пържим в олио и поднасяме. Кюфтенцата се връзват много добре със свежа листна салата, а авторите предлагат и да ги покапете с млечен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ