Регистрация

Кюфтенца с китайско зеле

Кюфтенца с китайско зеле
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3514

Много зеле поставя здравословна основа на пилешката кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • около 10 ч китайско зеле, измито и нарязано наедро
  • 3 ч пилешки бульон
  • 3 ч пилешка кайма
  • 1 яйце
  • 1 с.л. соев сос
  • 1/2 с.л. захар
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • сол
  • 1 с.л. олио
  • 2 с.л. нарязан зелен лук

Начин на приготвяне:

1. Изпържете зеления лук в олио до покафеняване.

2. Добавете зелето и пилешкия бульон. Покрийте с капак и гответе 10-15 мин. или до омекване.

3. Смесете каймата с яйце, соев сос, захар, сусамово олио.

4. Оформете топки с лъжица от пилешката кайма и сложете върху зелето. Оставете да се готви още 10 мин. или до пълна готовност на кюфтенцата.

5. Поднесете върху зелето.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта