Къри кюфтета с много подправки
Яхния с телешки кюфтета и индийски подправки.
Бон Апети
Излъчен на 11.01.2017
Правим кюфтенца с индийски привкус, но тъй като за тях използваме телешка кайма е обидно да бъдат свързвани с индийската кухня. Мляното месо се замесва с лук, чесън, джинджифил, гарам масала, кетчуп и магданоз. След това се оформя на малки топченца и се пържи на маслена баня.
Следва направата на къри сос или базов индийски лют доматен сос. След като се редуцира, в него се наместват апетитните месни топчета и се готвят в пикантната течност още четвърт час, за да се смесят добре вкусовете. Ястието можете да сервирате със заливка от кисело мляко, като не забравите да поднесете към него и стабилно количество хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ