Кус-кус с гъби, сирене и шунка
Кус-кус с месо, кашкавал и печурки.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. кус-кус
- Достатъчно пилешки бульон или вода за сваряване на кус-куса (според указанията на опаковката)
- 50 г сирене, едро натрошено
- 50 г кашкавал, настърган
- 50 г шунка, нарязана на кубчета
- 50 г гъби, наситнени
- 1 малка бучка масло
Начин на приготвяне:
Сваряваме кус-куса според указанията на опаковката. Докато се вари слагаме гъбите с малко зехтин в йенска тенджера с капак да омекнат в микровълновата фурна за 4-5 мин. (или според фурната). Отцеждаме кус-куса и докато е още горещ, добавяме маслото и разбъркваме енергично, докато се разтопи. Веднага слагаме сиренето и кашкавала и разбъркваме, за да могат и те да се разтопят леко. След това добавяме шунката и сварените гъби, заедно със сока им. Разбъркваме много добре и поднасяме горещо или студено, по желание със сос по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ