Кус-кус със зеленчуци за гарнитура
Кус-кус с лук, грах, горчица и къри.
Необходими продукти:
- кус-кус
- 1/2 глава лук, наситнен
- зелен грах
- горчица
- къри на прах
- сол и пипер
- кимион
- пресен чесън, фино счукан
- сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Пригответе кус-куса според указанията на опаковката.
2. Сложете вода да заври и добавете зеления грах, наситнения лук, кърито, кимиона, солта и пипера, заедно с малко зехтин.
3. След омекване на граха и лука, добавете кус-куса. Свалете от огъня и оставете да престои 5-7 мин.
4. В тиган, добавете сусамово олио, колкото да покрие дъното. Изчакайте да се сгорещи и добавете чесъна.
5. Когато чесънът покафенее леко, добавете горчицата и гответе докато станат ярко-зелени.
6. Прибавете тази смес при кус-куса, разбъркайте и поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ