Регистрация

Кус-кус със зеленчуци за гарнитура

Кус-кус със зеленчуци за гарнитура
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 7945

Кус-кус с лук, грах, горчица и къри.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • кус-кус
  • 1/2 глава лук, наситнен
  • зелен грах
  • горчица
  • къри на прах
  • сол и пипер
  • кимион
  • пресен чесън, фино счукан
  • сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Пригответе кус-куса според указанията на опаковката.

2. Сложете вода да заври и добавете зеления грах, наситнения лук, кърито, кимиона, солта и пипера, заедно с малко зехтин.

3. След омекване на граха и лука, добавете кус-куса. Свалете от огъня и оставете да престои 5-7 мин.

4. В тиган, добавете сусамово олио, колкото да покрие дъното. Изчакайте да се сгорещи и добавете чесъна.

5. Когато чесънът покафенее леко, добавете горчицата и гответе докато станат ярко-зелени.

6. Прибавете тази смес при кус-куса, разбъркайте и поднесете топло.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта