Регистрация

Крокети от риба треска

Крокети от риба треска
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4640

Панирани топченца с картофи, риба и горчица по гръцки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г филе от риба треска
  • 500 г картофи
  • 30 мл разтопено масло
  • 10 мл горчица
  • 30 г обикновено брашно
  • 150-200 г хлебни трохи
  • ½ връзка магданоз, нарязана на ситно
  • пресен лук – наситнен
  • ½ връзка копър – нарязана на ситно
  • 2 счукани скилидки чесън
  • 2 яйца, разбити добре
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите заедно с люспите, след като са готови ги охладете и чак тогава ги обелете – става по-лесно.

2. Нарежете филетата на лентички и ги подредете в метална купа.

3. Смачкайте картофите и ги изсипете върху филетата заедно с подправките, чесъна, пресния лук,  разтопеното масло, горчицата и мерудията и размесете.

4. Покрийте съда със стреч фолио или похлупак и оставете в хладилник за минимум час.

5. Оформете с ръце малки топченца (крокети), овъргаляйте ги в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в хлебните трохи.

6. Изпържете ги на маслена баня, оставете ги да се отцедат върху домакинска хартия и сервирайте.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта