Регистрация

Крем супа от сьомга и спанак

Крем супа от сьомга и спанак
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 3641

Екзотична супа с рибни кюфтенца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 филе от прясна сьомга с или без кожа
  • спанак
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 яйце
  • зехтин
  • 1 чаша пилешки бульон
  • 2 чаши мляко
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете сьомгата на малки парченца.

2. Забъркайте парченцата риба с 1 лъжица брашно, яйцето, малко сол и пипер и малко лимонова кора.

3. Сварете спанака.

4. Излейте водата и оформете малки спаначени топчета.

5. Загрейте олио в тиган. С помощта на лъжица оформете нещо като кюфтенца от рибената смес и ги запържете.

6. Дръжте по 2 минути от всяка страна.

7. Внимателно наредете готовите кюфтенца в чиния.

8. В друг загрят тиган сложете лъжица брашно. Забъркайте, така че да не се оформят буци, но и да не загори.

9.  Изключете котлона и добавете млякото и пилешкия бульон. Бъркайте добре, за да няма бучки. Посолете.

10. Отново включете котлона на среден огън. Внимателно прибавете спанака и кюфтенцата. Бавно бъркайте и сложете малко счукан черен пипер.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта