Крем-супа от алабаш
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 9540
Вкусна веганска крем-супа от алабаш.
Необходими продукти:
- 1 алабаш, обелен и нарязан на кубчета
- 3 ч. ч. вода
- 1,5 кубче зеленчуков бульон
- 2 картофа, обелени и нарязани на кубчета
- 1/3 връзка магданоз, обелен и нарязан
- 1/8 корен целина
- 1 глава лук, нарязан на кубчета
- 2 с. л. зехтин
За овкусяване:
- малко индийско орехче
- бял пипер
- лют червен пипер
За поднасяне:
- 1 с. л. сметана
- няколко крутона
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олио в тенджерка, добавете лука, изпържете докато си промени цвета, добавете всички останали зеленчуци и вода с кубчетата бульон.
2. Оставете да заври, след което намалете котлона и варете до омекване на зеленчуците.
3. В блендер смесете всичко и добавете овкусяващите подправки.
4. Поднесете със сметана и крутони.
Най-важните съставки
алабаш, бял пипер, вода, зеленчуков бульон, зехтин, индийско орехче, картофи, крутони, лук, лют пипер, магданоз, сметана, целина, червен пипер кайен
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20-25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ