Крем сирене със сметана и ягоди
Ягодов крем със сметана и плодове.
Необходими продукти:
- 100 г захар
- ванилова есенция
- 350 г ягоди (може да опитате и с други плодове)
- 240-250 мл крем сирене
- 250 мл течна животинска сметана за разбиване
- листенца мента и какао на прах за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Извадете крем сиренето да се отпусне на стайна температура.
2. Разбийте го в купа с миксер заедно със захарта и ваниловата есенция.
3. В друга купа разбийте на пяна сметаната.
4. Обединете сметаната и крем сиренето и вече бъркайте с шпатула на ръка до хомогенизиране.
5. Плодовете измийте, нарежете на парченца (ако са дребни, оставете ги цели или леко ги намачкайте с малко пудра захар) и прибавете към крема. Заделете си цели плодове за украса при поднасяне.
6. Разпределете крема в десертни купички и съхранявайте в хладилник до момента на поднасяне. Преди сервиране по желание украсете с цели плодове, листенца прясна мента или поръска от какао на прах.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ