Кошмари в кухнята в Модеро в Харманли - част 2
Шеф Манчев създава модерна кухня в иначе модерния ресторант Modero.
Кошмари в кухнята - сезон 4, епизод 6
Излъчен на 04.04.2017
Втора част
След като Шеф Манчев се запозна с визията и персонала на Bar & Grill Modero в Харманли и заключи, че в салона и сградата са вложени големи инвестиции, дойде ред и на кухнята. Тя се оказва чиста и спретната, но вместо с професионални уреди, готвачите работят с печки от бита. Домашни гофретници, парти грилчета и двойка котлони на газ са всичко, с което се правят ястията за клиентите. Видимият ентусиазъм на собственици и персонал обаче стоически приема вскчки критики и се стреми да защити модерното си име. Затова без скандали и войни първо се подменя техниката, а после и менюто. Ето и какво презентира Шеф Иван Манчев като част от новото меню на Модеро:
1. Салата със сотирани пилешки дробчета, овкусена с меден дресинг и сметана.
2. Крем супа от местни харманлийски зеленчуци, обогатена с бита сметана и поднесена с шишчета от сьомга.
3. Истинско ризото с ориз арборио, маскарпоне и масло, поднесено със зеленчуци, манатарки и кестени.
4. Мезе от кюфтенца на шиш върху конкасе от домат, сервирани с пържени картофки.
5. Солени гофрети с карамелизиран лук, сушени домати и прошуто.
6. Пиле пармезан със сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ