Корейска яхния Сундубу чиге с тофу
Зеленчукова яхния с телешки бульон и гъби.
Необходими продукти:
- 3 с.л. червен пипер на прах
- 2 с.л. сусамово олио
- 2 малки глави лук, нарязани
- 3 скилидки чесън, накълцани
- скариди, обелени и почистени (количеството е по ваш избор)
- червен пипер на люспи
- 1 буца меко сирене тофу, нарязано на кубчета
- 1 кубче говежди бульон
- 2 ½ ч. вода
- 2 с.л. рибен сос
- 1 връзка зелен лук
- черни миди, извадени от черупката (количеството е по ваш избор)
- гъби (по ваш избор, например „Шитаке“, култивирани печурки и др.)
- 1 с.л. лютив червен пипер
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
1. В тенджера загрейте сусамовото олио и добавете лука и чесъна. Запържете ги.
2. Добавете скаридите и мидите. Добавете червения пипер на прах и пържете.
3. Долейте водата, оставете да заври и добавете кубчето говежди бульон. Добавете рибения сос.
4. Добавете гъбите, сиренето тофу и лютия червен пипер.
5. Добавете яйцето и го разбийте с вилица, докато стане на нишки.
6. Добавете зеления лук и с получената яхния залейте малко сварен ориз. Сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ