Конфитюр от шалот и лимон
Лесно | Порции 4-5
| Видяна: 2746
Солен конфитюр от шалот и лимон.
Необходими продукти:
- 500 г малки или средни глави лук шалот, обелени
- 1/4 ч.ч. зеленчуково олио
- 12 кориандър, семена
- 6 цели зърна черен пипер
- 2 скилидки чесън, разполовени
- кората на 4 лимона, нарязана на жулиени
- сокът на 2 лимона
- 1 стрък целина, фино нарязана
- 1 дафинов лист
- 1 стрък мащерка
- 1 стрък магданоз
- 1 ч.л. захар
- 1 голям стрък зелен лук, нарязан на жулиени
- сол
Начин на приготвяне:
1. В средно голяма тенджерка с кипяща вода бланширайте лука шалот за 3 мин. и отцедете. Върнете лука в съда, прибавете олиото, семената кориандър, зърната черен пипер, чесъна, кората и сока от лимоните, целината, дафиновия лист, мащерката, магданоза и захарта и варете на умерен до слаб огън, като разбъркате няколко пъти, докато лукът омекне - около 30 мин.
2. Накрая прибавете зеления лук и овкусете със сол.
Най-важните съставки
дафинов лист, захар, зелен лук, зеленчуково олио, кориандър, лимонов сок, лимонова кора, магданоз, мащерка, сол, целина, черен пипер, чесън, шалот
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ