Регистрация

Конфитюр от шалот и лимон

Конфитюр от шалот и лимон
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2746

Солен конфитюр от шалот и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г малки или средни глави лук шалот, обелени
  • 1/4 ч.ч. зеленчуково олио
  • 12 кориандър, семена
  • 6 цели зърна черен пипер
  • 2 скилидки чесън, разполовени
  • кората на 4 лимона, нарязана на жулиени
  • сокът на 2 лимона
  • 1 стрък целина, фино нарязана
  • 1 дафинов лист
  • 1 стрък мащерка
  • 1 стрък магданоз
  • 1 ч.л. захар
  • 1 голям стрък зелен лук, нарязан на жулиени
  • сол

Начин на приготвяне:

1. В средно голяма тенджерка с кипяща вода бланширайте лука шалот за 3 мин. и отцедете. Върнете лука в съда, прибавете олиото, семената кориандър, зърната черен пипер, чесъна, кората и сока от лимоните, целината, дафиновия лист, мащерката, магданоза и захарта и варете на умерен до слаб огън, като разбъркате няколко пъти, докато лукът омекне - около 30 мин.

2. Накрая прибавете зеления лук и овкусете със сол.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта