Консервирани цели чушки за пълнене
Мариновани чушки в буркани, които можете да напълните с кайма и ориз или друга рецепта за домашни пълнени чушки.
Необходими продукти:
- 3 литра вода
- 13-15 сладки чушки
- 1,5 л вода
- 10 зърна бахар
- 4 с.л. сол
- 6 с.л. захар
- 4 с.л. винен оцет
Начин на приготвяне:
1. Кипнете трите литра вода, а чушките почистете от дръжките и семките като запазите цели. Сварете чушките за 4 минути във водата колкото да омекнат.
2. Кипнете 1,5 литра вода, разтворете в тях бахара, солта и захарта.
3. Стерилизирайте голям буркан и приберете чушките в него. Залейте с маринатата.
4. На финала сложете 4 с.л. качествен винен оцет и затворете капака. Приберете за готвене на пълнени чушки през зимата, когато пресните варианти са твърде изкуствени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ