Коледни джинджифилови сладки
Средно | Порции 10
| Видяна: 6016
Домашни коледни джинджифилови сладки.
Необходими продукти:
- 200 г мед
- 2 с. л. меласа от захарна тръстика
- 150 г захар
- 40 г микс от подправки за джинжърбред (бахар, кимион, канела, кориандър, индийско орехче, джинджифил, кардамон)
- 1/3 ч.ч. мляко
- 500 г брашно
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 белтък
- 50 г бадеми
Начин на приготвяне:
1. Загрейте меда, меласата, захарта и подправките и оставете да заври.
2. Махнете сместа от огъня и добавете млякото. Разбъркайте хубаво.
3. В голяма купа пресейте брашното и смесете с бакпулвера. Добавете топлата смес с меда и омесете еднородно тесто.
4. Разточете тестото с дебелина 1 см и изрежете форми.
5. Разбийте белтъка.
6. Намажете всяка курабийка с белтък и украсете с бадемови люспи и стафиди.
7. Печете в предварително загрята фурна на 160°C до златисто-кафяво.
Най-важните съставки
бадеми, бакпулвер, бахар, белтъци, брашно, джинджифил, захар, индийско орехче, канела, кардамон, кимион, кориандър, мед, меласа, мляко
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ