Регистрация

Коледни джинджифилови сладки

Коледни джинджифилови сладки
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 6016

Домашни коледни джинджифилови сладки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г мед
  • 2 с. л. меласа от захарна тръстика
  • 150 г захар
  • 40 г микс от подправки за джинжърбред (бахар, кимион, канела, кориандър, индийско орехче, джинджифил, кардамон)
  • 1/3 ч.ч. мляко
  • 500 г брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 белтък
  • 50 г бадеми

Начин на приготвяне:

1. Загрейте меда, меласата, захарта и подправките и оставете да заври.

2. Махнете сместа от огъня и добавете млякото. Разбъркайте хубаво.

3. В голяма купа пресейте брашното и смесете с бакпулвера. Добавете топлата смес с меда и омесете еднородно тесто.

4. Разточете тестото с дебелина 1 см и изрежете форми.

5. Разбийте белтъка.

6. Намажете всяка курабийка с белтък и украсете с бадемови люспи и стафиди.

7. Печете в предварително загрята фурна на 160°C до златисто-кафяво. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
6
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта