Коледна руска салата с месо
Салата Оливие с коледна украса и традиционни зимни продукти.
Необходими продукти:
- 250 грама колбас от вид по избор
- 3 варени картофа
- 4-6 кисели краставички
- 4 варени яйца
- 200 грама зелен грах от консерва или буркан
- 1 голям варен морков
- 200 грама майонеза
- сол на вкус
За украса по желание:
- 1 домат
- семена от нар
- копър, магданоз
Начин на приготвяне:
1. Вземете дълбока купа и режете в нея продуктите. Започнете с месото, варения морков и киселите краставички на ситни кубчета.
2. След това наситнете варените картофи и яйцата.
3. Отцедете грахта и го добавете към салатата.
4. Сипете майонезата и разбъркайте съставките до хубаво смесване.
5. Опитайте на вкус и ако има нужда, добавете сол.
6. Загладете ордьовъра с изпъкналата част на лъжица и започнете да приготвяте украсата.
7. Семената нар ще отделите най-лесно от плода като първо потопите разрязания нар във вода и след това с пръсти ги изчоплите. Така няма да изцапате дрехите и кухнята си. Отцедете от водата и - готово.
8. Разрежете домата на две половини и ги сложете със семето надолу, за да оформят камбанки. Панделката направете от семена нар както е показано на снимката.
9. Можете да оформите страничен борд като рамка - коледен венец от наситнени магданоз, копър, босилек или други зелени подправки по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ