Класическо греяно вино - глинтвайн
Греяно вино с канела, карамфил и цитрусови корички.
Необходими продукти:
- 1 бутилка червено вино
- 85 мл вода
- 1 с.л. захар
- 7 клончета карамфил
- 1 индийско орехче (несмляно)
- 4 пръчици канела
- кората на половин лимон
- кората на половин портокал
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата, добавете в нея индийското орехче, канелата и карамфила и оставете да поври 5-8 минути на умерен огън. След това прецедете, а пръчиците канела директно сложете в чашите, в които ще сервирате напитката.
2. Сложете на слаб огън виното да се загрее почти до точката на кипене. Добавете в него водата, цитрусовите кори и захарта. Не трябва да кипва - внимавайте. Дръжте на огъня 10-тина минути.
3. Сипете топло по чашите с канелата, без да цедите коричките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ