Регистрация

Киш Лорейн с пилешко и гъби

Киш Лорейн с пилешко и гъби
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2274

Солен пай с месо, гъби и сметанова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 50 г масло
  • 1 яйце
  • 3 с.л. студена вода
  • 1/2 ч.л. сол
  • 200 г брашно

За плънката:

  • 300 г пилешко филе
  • 300 г гъби
  • 1/2 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • сол, пипер и индийско орехче

За заливката:

  • 180-200 мл течна сметана
  • 2 яйца
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа, добавете солта и студеното масло. Претрийте на трохи. Добавете яйцето и водата и замесете маслено ронливо тесто. Оформете на топка, увийте в стреч фолио и приберете в хладилника за 30 минути.

2. Пилешките гърди сварете. Можете да добавите в бульона обелки или парчета лук, моркови и целина и след това ще имате домашен пилешки бульон. Докато месото се вари, почистете гъбите, нарежете на парчета и наситнете лука. Сгорещете олиото и запържете в него гъбите и лука. Добавете накъсаното на мръвки сварено пиешко и овкусете със сол и пипер. Гответе няколко минути и махнете от огъня.

3. Намажете с масло кръгла формичка и разстелете тестото в нея така че да покрива и бордовете. Изсипете месото с гъби в получената долчинка. Разбийте яйцата, добавете сметаната и разбийте отново. Рендосайте кашкавала в сместа, разбъркайте и залейте с нея киша.

4. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта