Кифлички с круши
Домашно направени пухкави плодови кифлички.
Необходими продукти:
За тестото:
- 75 г масло
- 250 мл. прясно мляко
- 25 г мая
- 75 г захар
- ½ ч. л. сол
- ½ ч. л. кардамон
- 500 г брашно
За пълнежа:
- 500 г круши, обелени, почистени и нарязани на кубчета
- 1 яйце
- шепа шам-фъстък
- 2 с. л. захар
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото, прибавете прясното мляко и разбъркайте. Добавете маята и разбъркайте, за да се разтвори.
2. Прехвърлете сместа с маята в дълбока купа и прибавете към нея захарта, солта, кардамона, брашното. Омесете, за да получите тесто. Покрийте купата с кърпа и я оставете на топло място за 30-40 минути, за да бухне тестото.
3. Сварете нарязаните круши докато се разкашкат, трябва да се получи нещо като желе.
4. Омесете тестото отново, вземете половината и разточете на квадрат.
5. Намажете квадрата с крушовото желе. Навийте го на руло и го разрежете на парчета от по 4 см.
6. Сложете всяко парче в тавичка и го оставете на топло за още 30 минути, за да бухне отново. Намажете кифличките с разбитото яйце, поръсете ги със захар и шам-фъстъка.
7. Печете в предварително загрята на 250 С фурна до златисто – около 8 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ