Китайски спираловидни понички
Нам чи панг - китайски хлебчета със сусам.
Необходими продукти:
- 3 чаши брашно
- 1 с.л. инстантна мая
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. захар
- 2 с.л. мляко на прах
- 1 чаша топла вода
За пълнежа:
- 2 ч.л. китайска подправка „Пет подправки”
- 1 ч.л. сол
- Сусам
Начин на приготвяне:
1. Смесете съставките за тестото и замесете меко, не лепливо тесто. Оставете го на топло, за да удвои размера си.
2. Поставете на набрашнена повърхност и го разточете на около половин сантиметър дебелина.
3. Поръсете тестото с пълнежа. Навийте го като обикновено руло.
4. Нарежете на половин см кръгчета и леко ги сплескайте.
5. Оставете ги да се надигнат още за половин час.
6. Пържете в дълбока мазнина в горещо олио на 250 г докато станат златисто кафяви.
7. Отцедете на кухненска кърпа. Сервирайте топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ