Китайски кнедли със свинско
Средно | Порции 4-8
| Видяна: 4610
Задушени пикантни кнедли с месо.
Необходими продукти:
- 800 г свинско
- 2 яйца
- 3 с.л. соев сос
- 3 с.л. шери
- 1 ч.л. настърган пресен джинджифил
- 1/2 ч.л. бял пипер
- 2 с.л. сусамово олио
- 3 малки стръка нарязан зелен лук
- 2 с.л. царевично нишесте
- 4 с.л. нарязан воден кестен (продава се в магазини за азиатски хранителни продукти)
- 3 скилидка чесън, счукан
- 1 1/2 ч.л. червен чили сос с чесън
- 2 ч.л. пикантен кафяв соев сос
- 3 ч.л. сос хойсин
- 1 ч.л. настъргана портокалова кора
- 1 пакет готови дъмплинги
Начин на приготвяне:
1. Смесете месото с яйцата, соевия сос, шерито, джинджифила, сусамовото олио и белия пипер в голяма купа.
2. Разделете сместа на четири равни части. Към всяка прибавете по един от следните продукти допълнително - чили сос, соев сос, сос хойсин и настърганата портокалова кора.
3. Оформете дъмплингите и ги напълнете с пънката.
4. Задушавайте в стимера върху решетка за около 25 мин.
5. Поднесете топли.
Най-важните съставки
бял пипер, водни кестени, джинджифил, зелен лук, портокалови кори, Свинско, соев сос, сос хойсин, сусамово олио, тъмен соев сос, царевично нишесте, Червен тайландски чили сос, чесън, шери, яйце
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ