Кисела корейска супа с краставици
Корейски таратор без животински продукти.
Бон Апети
Излъчен на 10.07.2018
В България бедняшки таратор наричаме супа от краставици с вода, оцет и натрошени сухи чушки, но в Корея ястия от типа са на почит. Подобна супа - лека, нискокалорична, пикантна и веганска готвят Лора и Стоян, за да представят рецепта от корейската кухня, от която няма да напълнеете. Това е лятна супа от краставици и репички в сладко-люто-солен сос.
Репичките се режат на шайби и се оставят в съд със студена вода и лед, за да станат хрупкави. Краставиците се режат на жулиени и се изсипват в купа. Към тях се добавя наситнени пресен лук и скилдка чесън. Подправя се със сол, захар, бял оцет, лют пипер и соев сос и се разбърква докато се разтвори захарта. След това се налива вода и се добавя лед.
Супата се разпределя в индивидуални порции и се гарнира с резените репички и запечен на сух тиган бял сусам.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ