Регистрация

Кимчи с дайкон, зеле и моркови

Кимчи с дайкон, зеле и моркови
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1659

Кимчи със зеле, ряпа и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг зеле
  • 75 г сол
  • вода
  • 1/2-1/3 дайкон ряпа
  • 2 моркова
  • 1/4 глава лук
  • 2-3 стръка зелен лук
  • 1 глава чесън
  • 50 мл рибен сос
  • 1 с.л. кафява захар
  • 20 г лют пипер на люспи
  • семена сусам

Начин на приготвяне:

1. Зелето нарежете на лентички. Прехвърлете в купа, залейте с вода, която почти да го покрива и добавете солта. С ръце разбъркайте и настискайте. Оставете в тази саламура докато нарежете останалите продукти.

2. Дайкона нарежете първо на кръгчета, а след това, подреждайки по няколко едно върху друго, ги нарежете на тънки пръчици. С подобен размер трбява да нарежете и морковите.

3. Чесъна обелете, почистете и наситнете. Наситнете също и лука, а зеления лук нарежете на шайбички.

4. Смесете в голяма купа рибния сос с кафявата захар и лютия пипер. Разбъркайте хубаво. Добавете чесъна и двата вида лук и разбъркайте отново. После прибавете и морковите и дайкона и пак разбъркайте.

5. Залейте зелето с още вода и отмийте излишната саламура. Отцедете в гевгир.

6. Изсипете и зелето при останалите продукти и разбъркайте хубаво. Поръсете със семена сусам и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта