Регистрация

Кекс с ябълки и мед

Кекс с ябълки и мед
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2293

Плодов кекс с шоколадова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 120 г захар
  • 3 с.л. мед
  • 1/2 ч.л. сода
  • 1 ч.ч. брашно
  • 80-100 г шоколад
  • 3 сочни ябълки
  • 2 с.л. олио или 30 г разтопено масло

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте яйцата със захарта. Работете с миксер.

2. Когато се превърнат в бяла пяна, добавете меда. Бъркайте докато се разтвори.

3. Погасете содата в 1 с.л. оцет или 2 с.л. вряла вода. След това я добавете към сместа и разбъркайте отново.

4. Вкарайте и брашното - тук миксерът може да се почувства леко затруднен. Включете фурната да загрява на 180 градуса. На този етап тъкмо ще стане готова, когато и вие.

5. Обелете ябълките, почистете от неядливата част на сърцевината и ги рендосайте. Добавете към тестото с все течността от тях, без да ги цедите.

6. Добавете 2 с.л. олио или разтопено масло и разбъркайте финално.

7. Намаслете и набрашнете формичка за кексове и прехвърлете сместа вътре.

8. Печете в загрялата фурна за около 30 минути. Проверете с клечка за зъби и ако кексът е готов - извадете. След това изчакайте хубаво да се охлади и извадете от формичката.

9. Разтопете шоколада на водна баня и залейте с него кекса. Оставете на хладно да се стегне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта