Кекс с тиква, мед и масло
Сладък хляб с рендосана тиква и мед.
Необходими продукти:
- 250 г тиква
- 175 г масло
- 140 г мед
- 1 яйце
- 100 г захар
- 350 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 5 г корен джинджифил
- 1 ч.л. канела
- 2 с.л. кафява захар
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте тиквата на едро ренде. Динджифила обелете и рендосайте на ситно ренде.
2. Разтопете маслото на водна баня. Меда също разтопете леко на водна баня, колкото да се втечни хубаво.
3. В купа разбийте яйцето, добвете захарта и разбийте отново Добавете маслото, меда, канелата, джинджифила и тиквата. Разбъркайте отново.
4. Постепенно вкарайте брашното и бакпулвера в сместа. Разпределете я в намаслена и набрашнена тава за кекс. Отгоре поръсете с кафявата захар.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50-60 минути в зависимост от дебелината на сладкиша и спецификите на печката.
6. След изваждане от фурната изчакайте 5-10 минути преди да извадите от формичката.
7. Сервирайте с чаша кафе, чай или мляко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ