Регистрация

Кекс с тиква, мед и масло

Кекс с тиква, мед и масло
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1704

Сладък хляб с рендосана тиква и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г тиква
  • 175 г масло
  • 140 г мед
  • 1 яйце
  • 100 г захар
  • 350 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 5 г корен джинджифил
  • 1 ч.л. канела
  • 2 с.л. кафява захар

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте тиквата на едро ренде. Динджифила обелете и рендосайте на ситно ренде.

2. Разтопете маслото на водна баня. Меда също разтопете леко на водна баня, колкото да се втечни хубаво.

3. В купа разбийте яйцето, добвете захарта и разбийте отново Добавете маслото, меда, канелата, джинджифила и тиквата. Разбъркайте отново.

4. Постепенно вкарайте брашното и бакпулвера в сместа. Разпределете я в намаслена и набрашнена тава за кекс. Отгоре поръсете с кафявата захар.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50-60 минути в зависимост от дебелината на сладкиша и спецификите на печката.

6. След изваждане от фурната изчакайте 5-10 минути преди да извадите от формичката.

7. Сервирайте с чаша кафе, чай или мляко.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта