Кекс с тиква и орехи
Тиквен кекс с ядки и канела.
Мъжки кекс, който изисква рендосване на тиква, е сладкишът, представен от Хапка по хапка. Направата му не е сложна, но ядките трябва да се обелят и счукат, а тиквата - да се рендоса, което изисква сила и време. Останалото е лесно и традиционно приготвяне на домашен кекс.
Първо в купа с миксер се разбиват яйцата и захарта. Добавя се олиото и се рабива. Постепено в тестото се вкарват брашното и двата вида набухватели - бакпулвер и сода бикарбонат. Ако стане прекалено гъсто, се добавя още олио. После идва ред на тиквата, орехите и канелата. С което бъркането приключва.
Тава за кексове се намазнява и набрашнява. Тестото се изсипва вътре и се пече на 180 градуса за 45 минути. След изваждане и охлаждане се поръсва с пудра захар по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ