Кекс с боровинки, ванилия и бити белтъци
Боровинсков кекс с ванилия и цели плодове.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 200 г захар
- ванилия - ванилова захар или есенция
- 200 г брашно
- 10 г бакпулвер
- 200 мл кисело мляко
- 10 г масло за намасляване на формичката
- 250 г боровинки или други дребни плодове
Начин на приготвяне:
1. Оставете яйцата на стайна температура да се отпуснат. Разделете ги в две отделни купи на белтъци и жълтъци.
2. Разбийте с миксер белтъците на сняг със 100 г захар. Когато се получи твърда пяна, минете в другия съд и разбийте жълтъците със 100 г захар и ванилия.
3. Изсипете жълтъците при белтъците и разбъркайте нежно с шпатула докато се смесят.
4. Пресейте брашното и бакпулвера върху сместа, разбъркайте хубаво и нежно с шпатулата, след това сипете разбитото кисело мляко и пак разбъркайте.
5. Намажете с масло дъното и стените на форма за торти 24 см. или друга избрана от вас тава. Прехвърлете тестото в нея.
6. Измийте плодовете и ги поръсете върху тестото.
7. Печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 40-45 минути. Тествайте с клечка за зъби дали е готово.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ