Кекс със замразени плодове и сметана
Плодов кекс с дребни плодове и сметаново тесто.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 200 г захар
- 150 мл млечна готварска незаквасена сметана
- 350 г замразени дребни плодове от вид по избор
- 300 г брашно
- щипка сол
- 1 с.л. бакпулвер
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Яйцата чукнете в купа и добавете захарта. Разбивайте с миксер докато цалята захар се абсорбира и сместа се превърне в пухкав блед крем. Чак след това налейте сметаната и разбийте до хомогенност.
2. Пресейте брашното с бакпулвера в яйчения крем, добавете щипка сол и разбийте отново - трябва да се получи гладко кексово тесто.
3. Намажете с олио и поръсете с брашно дъното и стените на формичка с размери 18х25. Изсипете вътре половината тесто, поръсете половината замразени дребни плодове, залейте с останалото тесто и поръсете отгоре останалите плодове.
4. Пъхнете в предварително загрята фурна на 180 градуса малко под средното ниво за 50 минути.
5. След изпичане оставете да почине 10 минути и нарежете. Можете да поднесете с листа прясна мента, сладолед, заквасена сметана с пудра захар или бита сметана. Но и в чист вариант е красиво и вкусно.
Източник: YouTube/Рустан Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ