Регистрация

Кекс от квасен ориз на пара

Кекс от квасен ориз на пара
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3959

Сладък оризов кекс, приготвен на пара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 чаша втасал ориз
  • 1 чаена лъжичка мая
  • 1/2 чаша кондензирано мляко
  • 1 чаша топла вода
  • 100 г оризово брашно
  • 1/4 чаша захар

Начин на приготвяне:

1. Сложете втасалия ориз в блендер и разбийте с млякото докато стане еднородна смес.

2. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре.

3. Оставете да се надигне за 2 часа.

4. Загрейте съда за готвене на пара и пригответе за 20-30 минути. 

Бележка: втасалият ориз се приготвя от захар и сварен ориз. Добавя се мая и се оставя да втасва за 2 дни. Ако се остави за по-дълго, оризът ще ферментира до алкохол и ще получите оризово вино. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2.30 ч

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта