Кексчета с цели бонбони
Мъфини с цял бонбон във вътрешността.
Лесни и различни мъфини с бонбонки лакта в сърцевината ни показва влогърката Милена в канала си da_sgotvim_s_milena. Обикновената рецепта за малки ванилови кексчета се разнообразява от добавката на бонбон, който се разтапя при печене и образува сладко мехурче в средата на десерта. Това е идеалната закуска, която можете да предложите на децата, а ако искате да е една идея по-здравословно, сложете кафява захар вместо бяла. Ето и как се прави:
Първо с миксер се разбиват яйцата със захарта, а след това се добавят олио и сметана. Щом тестото стане хомогенно, прибавяме ванилия и брашно с бакпулвер. Тук вече е добре да бъркаме на ръка, за да останат в сместа малки бучици. После полагаме хартиени формички за мъфини в тавата за къпкейкове и изиспваме по 1 лъжица от тестото. Слагаме по бонбонче лакта и заливаме с още тесто. Остава да изчакаме да се изпекат - около 40 минути на 180 градуса, като след 30-тата вече може да се направи теста за готовност с клечка за зъби. Ако решите да слагате друг вид бонбони, обмислете добре - при печене бонибон се деформира, а лукчетата и виолетките са с прекалено натрапчив аромат за този тип сладкиши. Точните пропорции и пълното приготвяне на мъфините гледайте във видеото на Милена.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ