Кейк с шам-фъстък
Маслен кекс с ядки.
Необходими продукти:
- около 1/2 ч.ч. обелен шам-фъстък
- около 1/2 ч.ч. белени бадеми или лешници
- 4 яйца
- 100 г захар
- 150 г разтопено масло
- 1 ч.ч. мляко
- 50 г пудра захар
- 2 ч.ч. обикновено брашно
- 1 с.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Почистете шам-фъстъка от черупката. Бланширайте го за няколко секунди в кипяща вода, за да се обели кожичката около ядките. Направете същото с бадемите или лешниците.
2. Настържете ги с ренде или в кухненския робот, като ги направите на влажно брашно. Заделете.
3. В купа, смесете яйцата със захарта и пудрата захар до побеляване.
4. След това прибавете към сместа разтопеното масло, шам-фъстъка/бадемите или лешниците, влажното брашно и млякото и разбъркайте хубаво.
5. Накрая прибавете в тази смес обикновеното брашно и бакпулвера.
6. Сложете всичко в тавичка и печете около 25-30 мин. на 180°С или докато клечка за зъби излиза чиста от тестото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ