Кейк с кайсии и крем сирене
Сладкиш със сметана, мед, крем сирене и карамелизирани кайсии.
Бон Апети
Излъчен на 10.07.2018
Плодов сладкиш с меден крем готвят Лора и Стоян от Бон Апети. Това е вкусен десерт с пандишпанови блатове, крем от бита сметана, крем сирене и мед и украса от печени кайсии, мед и бадеми. Неустоимо вкусен и с разкона визия този десерт може да зарадва семейството и гостите.
Първо се прави блатът като се разделят белтъците и жълтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват с пудра захар и ванилова захар. Белтъците се бият на пяна с шипка сол, след това се подслаждат с пудра захар и се обединяват с жълтъците. В сместа се добавя брашно и бакпулвер, разбърква се внимателно и се пресипва в правоъгълна тава, застлана с пергамент. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. След това се охлажда хубаво и се разполовява по дължина, за да се получат два блата.
За крема се разбива крем сирене с мед. Отделно се бие течна животинска сметана на пяна и след това се обедниява с крем сиренето. Първият блат се маже със сместа, захлупва се с втория и пак се намазва. Заравнява се и се прибира в хладилник.
Кайсиите се измиват и се разполовяват. Покапват се с разтопено масло и мед и се поръсват с мащерка. Запичат се на наребрен тиган до карамелизиране. След това се подреждат върху сладкиша. Отгоре се покапва с още мед и се поръсва с мащерка и запечени на сух тиган филирани бадеми.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ